NG Baby grundades redan 1959 under namnet NG Madrasser. Grundaren, tapetserare Nils Gerhard Jakobsson, började då sy madrasser i barnstorlek hemma i källaren.
1962 byggdes fabriken i Emmaljunga, där produkterna fortfarande sys. Både fabrikslokalen och verksamheten har vuxit med åren och drivs idag på en yta av 2500 m2. 
NG Baby har idag ett brett sortiment av barnrumstextilier, såsom bäddtextil, amningskuddar, skötbäddar, sov- och myspölar, sänghimmel mm i hållbart producerade textilier av hög kvalitet.
Sedan januari 2022 ägs och drivs NG Baby av Pro Support Scandinavia AB

Material som används:
Den bomull vi använder kommer från certifierade ekologiska odlingar där inga bekämpningsmedel är tillåtna. Tyget produceras under rättvisa arbetsförhållanden och följer standarden för GOTS – Global Organic Textile Standard.
Bomullssatin är silkeslent och svalt.
Bomullsjersey är supermjukt och skönt mot barnets hud.

Linne: Stentvättat i mjuk och tät kvalitet, med vacker struktur. Linne är ett hållbart naturmaterial som blir mjukare och finare ju mer du använder det. Det är svalt på sommaren och värmande på vintern.

Pure: Yttertyget i 100% certifierad bomull är vävt med hög trådtäthet vilket gör att kvalster har svårt att krypa igenom. Fyllningen består av en unik fuktavvisande fibervadd framtagen i Sverige, utan kemiska tillsatser och med återvunnet material.
Kan förebygga astma och allergi, certifierat av Allergy UK (den internationella motsvarigheten till svenska Astma- och Allergiförbundet).

Fibervadd: Polyester, till största delen framtagen av återvunnet material. Tillverkas i Sverige av öko-tex certifierad leverantör.

Styrolitkulor: EPS, expanderande polystyren. Råmaterialet är små polystyrenpärlor.
Vi använder expanderande EPS som, enligt gällande lagstiftning om kemiska produkter, inte kvalificeras som hälso- eller miljöfarlig. Svensk leverantör.


Varför välja NG?

•    Svensktillverkat
•    Naturmaterial
•    Hög kvalitet
•    Bra miljöval
•    Stilren design och färgskala som passar i det skandinaviska hemmet

NG BABY:S HÅLLBARHETSARBETE
Som tillverkare av textilier anser vi det vara vårt ansvar att ta fram produkter som tryggt kan användas i barnens närhet. Det vi har med oss från starten 1959 är kunskapen och kärleken att ge det bästa till våra barn. Vår övertygelse är att vi tillsammans kan göra skillnad och ta mindre av jordens redan pressade resurser.

Med den devisen arbetar vi ständigt med att utveckla vårt arbete för en bättre miljö. Såhär långt har vi kommit idag:

•  Vi använder enbart allergivänliga råvaror från leverantörer som är certifierade.

•  Våra produkter sys med kärlek i vår syfabrik i Emmaljunga eller hos någon av våra hemsömmerskor i närheten.

•  Vi satsar på tidlös, hållbar design i högkvalitativa material. Allt för att säkra lång användning av våra produkter. Vi vill att våra produkter ska kunna ärvas från barn till barn. Ett led i denna satsning är lanseringen av utbytbar klädsel till fyra av våra mest populära produkter. 

•  För att reducera spill i produktionen konstruerar vi mönster där så mycket som möjligt av råvaran tas tillvara. Haklapparna klipps till exempel vid sidan av skötbäddarna. 

GOTS – GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD
GOTS är en internationell märkning för textil som omfattar både sociala och miljömässiga krav. Produkten är alltså ansvarsfullt producerad från odling, plockning och beredning till tillverkning.

Vi har två kollektioner av mjuk GOTS-certifierad ekologisk bomullssatin. Satin, som är den mjukaste kvalitén av bomull, känns ljuvlig närmast barnets hud. Allt sys – med kärlek – i Emmaljunga.