Den första nappen från NUK lanserades redan 1956 och utvecklades av tandläkare Dr. Müller och ortodontist Dr. Balters. Det var den första ortodontiska nappen i världen och NUK är alltså originalet när det gäller den ortodontiska formen på nappar.


NUKs nappar finns idag i flera olika modeller, men en sak har de gemensamt: den klassiska NUK-formen på sugdelen. 
Sugdelen är ortodontiskt utformad för att passa det lilla barnets anatomi. Ovansidan av sugdelen lägger sig mjukt mot gommen medan undersidan lämnar plats för tungans naturliga sugrörelser. Eftersom den är smal och platt blir det nästan ingen belastning på tänder eller käkar. Tack vare NUK Air System kan luften strömma fritt genom sugdelen vilket gör att nappen behåller sin form när barnet suger.

NUKs nappflaskor är wide-neck flaskor av hög kvalitet. Tack vare den breda öppningen är det enkelt att hälla i både vätska och pulver utan att spilla samtidigt som de är lätta att rengöra.
Dinappen är anatomiskt utformad och har ett extra brett och mjukt läppstöd samt flera små dricksöppningar – precis som mammas bröst vid amning. Anti-kolik-ventil ger ett naturligt flöde utan att barnet behöver pausa, vilket minimerar risken att de sväljer luft när de äter.

NUK Temperature Control Indicator är en praktisk funktion som visar när vätskan i flaskan har rätt temperatur: om vätskan är för varm så byter indikatorn färg från blå till vit.

Deras senaste kollektion NUK for Nature fokuserar på en hållbar framtid.
NUK for Nature-serien är tillverkad av naturliga råvaror* och är de första riktigt hållbara silikonprodukterna på marknaden.

Från råvaror till energieffektiv produktion med förnybar energi, NUK optimerar allt för att NUK for Nature ska vara klimatvänligt och lämna minimala koldioxidavtryck.
Naturligtvis är produkterna BPA-fria och uppfyller den europeiska säkerhetsstandarden EN-14350. Dessutom är de 100% tillverkade i Tyskland och fint förpackade i en kartong av 100 % FSC-certifierat papper.


* Detta är material som kan spåras tillbaka till naturliga råvaror genom den ISCC PLUS (plast) och RedCert (silikon) certifierade massbalansprocessen.